ADI Rijschool

aantrekkelijke vrouw die Klembord vasthoudt en wijst met de vinger op de knop in de buurt van het stuurwiel​​​ foto

wie zijn de leden?

De ADI (Advanced Driving Instructor) is de persoon die je fysiek zal besturen tijdens je opleiding. Hij is degene die je laat zien hoe je moet rijden. De opleiding vindt plaats in een “klaslokaal” omgeving. Aangezien de rijschool privé moet zijn, zijn er meestal geen gordijnen, zodat het klaslokaal een bepaalde sfeer heeft. Het is een plaats waar de leerlingen formeel kennis kunnen maken met de instructeur. Gewoonlijk zal een ADI de meest prestigieuze van het hele gamma rijtechnieken onderwijzen. De leerlingen krijgen dus gewoonlijk instructies over hoe ze hun “vaardigheden” op een doeltreffende manier kunnen aanwenden.

Wie is de student?

De rijschool kiest meestal voor een zeer strenge criteria bij het selecteren van een student. Het belangrijkste doel is het produceren van een bestuurder die zal zeker in staat zijn om veilig te rijden en andere automobilisten ‘oorspronkelijk bedoeld of resultaat te krijgen. Over het algemeen zijn de meeste ADI’s streng over leerlingen die geen voorafgaande rijervaring of contact met alcohol hebben. Speciale technieken worden gebruikt door een rijschool om leerlingen nauwkeurig over de heersende omstandigheden van het verkeer en om te anticiperen waarom een bestuurder zou remmen of draai een lug op een natte weg. Het belangrijkste doel van een rijschool is een bestuurder op te leiden tot een veilige, zelfverzekerde en consequente bestuurder. Dit kan vooral het geval zijn als er contact met alcohol in het spel is, want de ADI heeft wel eens gehoord van de traumatische, vaak schrijnende verhalen over nasleep van verkeersongevallen waarbij dronken bestuurders betrokken waren.

ADI ontwikkelt de eerste indruk van de leerling wanneer hij de auto bestuurt. Een rijschool zorgt ervoor dat de leerling altijd positief, evenwichtig en zelfverzekerd is. Een nerveuze leerling staat gelijk met een slecht rijgezicht, zowel van de leerling als van het voertuig. De school beschouwt veiligheid als de eerste specialiteit van een bestuurder. Vervolgens zal zij, als rijschool, les geven over de veiligheid Marge en de coëfficiëntie van het rijden. Zij coördineert de inspanningen van de bestuurder en het voertuig om dit te bereiken.

De school houdt rekening met de eigen rijvaardigheid van de leerlingen. Het spreekt vanzelf dat zij een leerling nooit de weg op zullen sturen als deze niet rijvaardig is. Zij moeten rekening houden met een aantal factoren: de rijvaardigheid van de persoon, het voertuig, de geschiktheid van het voertuig voor de weg, het overige verkeer. Iemand die op een onbekende weg rijdt, zal altijd een gevaar vormen voor de andere weggebruikers. Uiteraard zal de rijschool een opleiding geven om voor eens en voor altijd met deze situatie om te gaan.

De leerlingen leren hoe ze de auto onder controle moeten houden, hoe ze een goede eerste indruk kunnen maken en hoe ze met het overige verkeer op de weg moeten omgaan. Een geslaagde indruk wekt de indruk dat de persoon die de auto bestuurde ontspannen, alert en koel is.

Dus, waar gaat de ADI cursus over?

Wat ook de capaciteiten en achtergrond van de persoon mogen zijn, de ADI-cursus heeft tot doel de vaardigheden van een bestuurder bij te schaven, het bewustzijn te vergroten en strategieën en methoden aan te leren om risico’s te beperken. De normen voor de cursus zullen door de autoriteiten worden vastgesteld. Misschien zullen de ADI-autoriteiten de normen vaststellen voor een instructeur die een verjaardagscadeau geeft aan een leerling nadat deze is geslaagd voor zijn rijexamen. De ADI-cursus zal ook zeer praktisch zijn. Het zal de leerling de zorg voor de veiligheid van zichzelf en andere weggebruikers bijbrengen.

Dus, als je denkt dat je er klaar voor bent, bezoek dan een ADI-erkende rijschool. Deze wordt geleid door gecertificeerde rijinstructeurs van de ADI en is dus een erkende rijschool. Als je wilt, kun je ook privé leren. Elke gediplomeerde rijinstructeur kan een rijschool leiden. Dus als je vrienden hebt die goede chauffeurs zijn, kun je hen vragen om je les te geven, of je kunt van iedereen les krijgen. Maar een gecertificeerde ADI-opleiding zal veiliger en zekerder zijn.

 

Lees meer:

Rijinstructeur