Een eenvoudige reparatie voor beschadigd pleisterwerk

Spotrepair

 

 

Er zijn waarschijnlijk een aantal redenen waarom het oorspronkelijke pleisterwerk van uw huis is gaan scheuren en uiteindelijk wegvalt. De meest voorkomende oorzaken zijn het binnendringen van vocht, slijtage of schade door insecten of vocht. Wanneer het pleisterwerk barst, kan de reparatie gemakkelijk ook barsten vertonen. Hierdoor kan een voorheen mooie ruimte er zo onaantrekkelijk uitzien dat u er niet eens tijd in wilt doorbrengen. Het kan ook leiden tot waterminnende schimmel en meeldauw, wat u niet wilt omdat het een onaangename leefomgeving creëert. Dus hoe pakt u dit probleem aan? In sommige gevallen kan een spotrepair uitkomst bieden.

Wat je nodig hebt voor de reparatie

  • Droog gips – U kunt hiervoor gipszaagsel kopen bij uw plaatselijke gipsleverancier, maar u zou kunnen proberen wat van uw oude gips te gebruiken om te zien of het voor u werkt.
  • Gipsplaat – Dit wordt gebruikt om het reparatiegebied op te bouwen, en het maakt niet uit of het nieuw of oud is, want het wordt bedekt met een laag gips.
  • Schuurpapier – Dit wordt gebruikt om het gipsoppervlak glad te maken.

Mengfase: voeg meer droge pleister toe aan het reparatiegebied.

Gebruik een vod om de emmer water uit te vegen. Voeg wat meer gipszaagsel toe aan de emmer en roer het er goed doorheen totdat het oplost. Voeg wat water toe en roer opnieuw tot het begint op te lossen. Door te roeren krijgt u de juiste hoeveelheid gipszaagsel in elke emmer. Gebruik vervolgens de troffel om langzaam wat droge pleister op waterbasis toe te voegen aan het reparatiegebied totdat het gelijk ligt met de omringende muren. U kunt uw hand of de emmer gebruiken om het gips te gieten, maar gebruik geen vochtige doek.

Hardingsfase: Wacht tot het pleisterwerk droog en hard is.

Wanneer u het zaagsel aan het water toevoegt, moet het beginnen op te lossen en zich met het water vermengen. U kunt dit zien gebeuren in de emmer. Als het eenmaal is opgelost, moet je wachten tot het is opgedroogd. Droog gips is hard en ondoordringbaar, dus als u het nat probeert te gebruiken, zal het gewoon verkruimelen en een walgelijke puinhoop op uw muren maken. Droog gips moet hard zijn en aanvoelen als karton.

In de uithardingsfase moet u dus wachten tot het gips droog en hard is. U kunt dit doen door de emmer op een warm/koud oppervlak te laten staan. U kunt het ook ergens plaatsen waar geen direct zonlicht is. Hierdoor zal het gips sneller drogen.

Laatste fase: Zorg dat het er weer goed uitziet!

Als u klaar bent met schilderen, moet u de muren schoonmaken met een vochtige doek om de verfresten te verwijderen. Veeg de muren vervolgens af met een droge doek om het overtollige water dat op de muren is achtergebleven te verwijderen.

Als u erin geslaagd bent het pleisterwerk te herstellen en het er weer als nieuw uit te laten zien, moet u uzelf belonen met een lekker etentje en een gekoeld glas wijn.