Keramische coating auto

Keramische coating auto

Een keramische coating is een laag die op de lak van een auto wordt gespoten en vervolgens bij hoge temperaturen wordt gebakken. Deze laag is gemaakt van een keramisch materiaal dat bestaat uit silica en alumina. Het kiezelzuur maakt de coating bestand tegen hoge temperaturen, terwijl het aluminiumoxide de coating taaier maakt. Deze coating wordt ook wel lakverzegeling of blanke lak genoemd. Deze coating zou de lak beschermen door te voorkomen dat deze oxideert. Oxidatie is wanneer de chemische reactie tussen zuurstof en het verfoppervlak wordt onderbroken. Het is deze oxidatie die leidt tot vlekken en het verbleken van de verf.

Waarom is een keramische coating belangrijk op een auto?

Een keramische coating is een belangrijke laag op een auto omdat het de lak beschermt. De lak is de eerste verdedigingslinie tegen de elementen zoals zon, regen en andere schadelijke dingen. De belangrijkste taak van de lak is het beschermen van de onderliggende blanke lak. De lak is opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag is de grondlaag, die kan bestaan uit polymeer, acryl of vinyl. Dan is er een blanke lak die een laag is van verschillende soorten harsen en pigmenten die de verf eronder beschermt.

Het belangrijkste om te onthouden is dat de verf slechts zo sterk is als de zwakste schakel. Als de coating begint af te slijten, zal de verf eronder zichtbaar worden. Als de verf eronder te dun of beschadigd is geworden, is dat meestal moeilijk te zien. Dit komt omdat de schade meestal alleen onder bepaalde hoeken zichtbaar is. Als de lak te ver is afgesleten, zal hij gaan bladderen en loskomen van de rest van het autocarrosserie.

Soorten Keramische Coatings

Er zijn veel verschillende soorten keramische coatings op de markt. Sommige zijn gebruikelijker dan anderen en sommige presteren beter dan anderen, afhankelijk van de auto. Het komt allemaal neer op uw specifieke behoeften en het type auto dat u bezit. Elke auto heeft een coating die er het beste bij past.

  • Wet Slide Coating – Dit is de meest voorkomende vorm van keramische coating. Het wordt aangebracht op de blanke laklaag van de auto. Wanneer u een natte glans ziet, is dit wat u ziet. De wet slide coating biedt bescherming tegen corrosie en oxidatie. Hij beschermt de lak echter niet tegen krassen of kleine schaafwonden. De reden waarom dit het meest populaire type coating is, is omdat het de lak goed beschermt en toch een hoge glans behoudt.

  • Duurzame blanke lak – Een duurzame blanke lak is een laag blanke lak die zeer dik is. Deze wordt aangebracht over de wet look verflaag. De coating is ontworpen om beter bestand te zijn tegen slijtage en corrosie. Deze coating is vaak te vinden op luxe auto's.

  • Hoogglans / Hoogpolish – Dit is als hoogglans maar dan nog hoger. Het wordt gebruikt op sterk gepolijste auto's om een spiegelachtige glans te verkrijgen.

Conclusie

Er zijn een aantal verschillende soorten keramische coatings op de markt. Er zijn ook veel verschillende factoren te overwegen als het gaat om het selecteren van de beste voor uw auto. Voordat u een aankoop doet, is het belangrijk om uw onderzoek te doen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat u de juiste coating voor uw specifieke behoeften en voertuig te selecteren. In dit blogartikel laten we u zien hoe u de coating van uw auto verwijdert om die ongerepte glans terug te krijgen.