Hoe lak je een auto?

Car detailing

Reinigen en polijsten zijn twee termen die door elkaar worden gebruikt om hetzelfde proces te beschrijven. Poetsen kan een visuele verwijdering van verontreinigende stoffen en vet van het lakwerk zijn. Polijsten wordt bereikt door het gebruik van materialen zoals klei.

De buitenkant van een auto bestaat meestal uit dingen die kunnen worden weggeschrobd. Zaken als vet en vuil zetten zich af op de onderkant van de auto. Om het maximale resultaat te bereiken bij het detailen van de buitenkant van uw auto raden wij het gebruik van klei aan.

Wanneer u de buitenkant detailt, moet u eerst de hele auto kleien, gevolgd door een grondige detailing van het interieur. Voordat u begint met enige vorm van detailing, moet u altijd vanaf de bovenkant beginnen. Dit is omdat alles wat u kunt doen aan de bovenkant van uw auto zal helpen om al het gevallen vuil te verwijderen. U zult ook willen dat uw klei zeer fijn is en het moet zeer fijn zijn wanneer u begint te kleien.

Klei is een van de beste producten om te gebruiken om oppervlakken te vormen en glad te maken. Er zijn veel details die gemist kunnen worden als je een oude handdoek hebt gebruikt om de klei schoon te maken. Dingen zoals stickers, zwermen vogelpoep op de weg, en insecten kunnen zich vestigen op het oppervlak aan de bovenkant van uw auto. Zodra u de klei hebt aangestampt, kunt u de kleizakken opscheppen die aan de auto’s vastzaten. Neem de klei dr en ontvang met een emmer water uw emmer water. Meng vervolgens uw klei zeer goed.

Vervolgens moet u de dikte van uw klei bepalen. Deze wordt gemeten als een percentage van de diameter van uw auto. De dikte van de klei moet ongeveer acht procent van de diameter van uw auto zijn. Nadat u de dikte hebt verkregen, wast u de klei en vormt u bolletjes van de benodigde klei. Deze balletjes zullen helpen om uw klei langer vers te houden. Om de juiste verhouding te bepalen, kunt u met een meetlint eenvoudig schatten hoe groot uw handen zijn. Hoe groter uw handen zijn hoe groter uw klei verbruik. U wilt dus een bal klei maken van ongeveer een achtste van een inch in diameter.

Nadat je de bolletjes klei hebt gemaakt, moet je ze gelijkmatig verdelen. Balanceer ze goed, zodat de klei tussen de lagen niet uitdroogt.

Nu heb je een afgewerkt oppervlak. Bedek de motorkap en de kofferbak en laat het oppervlak drogen in de zon.

Vervolgens wilt u uw lak gaan tinten. Voordat u dit doet, moet u bepalen hoe lang uw lakwerk is. Het is altijd erg handig om minstens twee geverfde papiertjes van een centimeter dik te hebben. Met een handdoek kunt u de tint gladstrijken. Laat de lak enkele uren in de zon drogen.

Het laatste wat ik doe is mijn wielen en banden repareren. Dit is altijd erg belangrijk voor mij. Ik heb veel tijd doorgebracht met rondrijden in mijn buurt en op verschillende wegen in de hoop ergens te vinden die wielen en banden goedkoper verkoopt dan het dichtst bij mij in de buurt. Banden zijn erg moeilijk te vinden omdat ze meestal getint zijn. En wielen zijn…nou ja…wielen.

Dus u ziet, hoe ik mijn auto schilder is zeer benaderbaar. U bent het aan uzelf verplicht om even de tijd te nemen om te kijken hoe ik het doe en te luisteren naar het resultaat. U bent het aan uzelf en uw auto verplicht. Per slot van rekening bent u op de een of andere manier afhankelijk van uw auto om u ergens te brengen.