De waarde van een taxatie

Taxatie voorburg

 

Een makelaar berekent een waarde op basis van de vergelijking van soortgelijke eigendommen van hetzelfde type. Hij kan een condominium vergelijken met een wooncomplex, een huis van 2 verdiepingen met een huis van 3 verdiepingen, enzovoort. Dit is de meest fundamentele methode die door taxateurs wordt gebruikt om de schatting van de marktwaarde van een onroerend goed te baseren. Er zijn ook andere methoden, maar die zijn meer gespecialiseerd. Maar generalisaties zijn niet van toepassing op een taxatie door een taxateur. Een taxatie door een taxateur is gebaseerd op het volgende:

1. Locatie – locatie speelt hier een grote rol

De ligging van het terrein: ligt het in een ontwikkelde gemeente? Is het in de buurt van werven met een school voor kinderen? Is het toegankelijk voor de markt? Bestaat het uit een goede buurt?

De kwaliteit van de constructie: De taxateur kijkt zeer kritisch naar de constructie. Dit omvat de muren, de plafonds, de fundering, de vloeren, het dak en de buitenkant en het terrein en de hele partij. Als het huis in een vooraanstaand gebied staat, wordt het aan de hogere kant getaxeerd, waardoor de waarde stijgt. Als het wordt her ontwikkeld, daalt de waarde omdat de kans op verslechtering groter is.

De buurt of gemeenschap: beschouw de buurt in termen van zijn fysieke omgeving. Hoe verhoudt de buurt zich tot soortgelijke buurten, of hoe verhoudt de buurt zich tot de te evalueren buurt? Hoe ziet de wijk er van een afstand uit?

Het sociale systeem van de wijk: Het sociale systeem van een wijk speelt in grote mate een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van de wijk. Hoe hoger de kwaliteit van de buurt, hoe groter de kans dat de taxatie hoger uitvalt. Het sociale systeem speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de staat van de huizen in die buurt, en of u er uw eigen appartementen zult kunnen krijgen.

Het bestaan van openbare diensten: Wanneer u naar de buurt kijkt, vraag uzelf dan af of er een plaatselijke bibliotheek, een school, brugdiensten, een buurthuis, een park, de toegang tot een grote weg, enzovoort, is. Dit zijn zeer belangrijke zaken die een woning nodig heeft om goed te functioneren en de levensstijl van de bewoners te verbeteren. De eisen van de bewoners zullen ook een grote rol spelen.

De geschiedenis van de buurt: Zo werd de buurt ooit bewoond door een sterke gemeenschap van logés, en de logés hielden op hun beurt de buurt in stand met hun woningen. Of het was een werkgebied van arbeiders, en nu staan er woonhuizen. Dit is een goede zaak en zal een grote rol spelen bij het bepalen van de waarde van het huis.

De huidige toestand van de buurt: Houd er rekening mee dat alle woningen in een buurt gebouwen, erven en voorzieningen dragen die geen universeel kenmerk zijn van alle woningen. Er zijn buurten waar alle woningen zijn gebouwd voor de bewoners van de gemeenschap. Er zijn andere waar alle woningen secundaire huisvesting zijn voor de bewoners van het gebied.

Praat met de buren: Zij zijn de beste mensen om tevoorschijn te komen en u te vertellen over hun ervaringen met het leven in de buurt. Zij kunnen u ook vertellen of de plaats heeft een huis waarde die is geweest klimmen op een gemiddeld niveau of een beetje Het aangaan van een overeenkomst met een makelaar is een lonend proces, omdat ze kunnen aanzienlijk variëren in wat ze kunnen u vertellen over de buurt. Zij kunnen u vertellen over de soorten openbaar vervoer beschikbaar, markten, recreatiecentra, winkelcentra, pubs als er zijn, een benzinestation, restaurants, buurtwinkels, enzovoort.

Lees meer:

Aankoopmakelaar Den haag