Coaching – Wat is het?

Coach hire

 

“Ik kan me geen coach veroorloven!”, geloof je. Niet echt. We verdoven ons gevoel en ons hoofd met al het geld dat we uitgeven aan sport bijvoorbeeld, het is niet zo dat we moeten gaan zeggen “ik wil mijn geld uitgeven, of mijn geld gaat naar het team”. Maar, we doen het.

Wat houdt coachen precies in? Als je een sportcoach bent, vraag je je misschien af “Wat is een coach precies?”

Om het eenvoudiger te zeggen en om uw eigen positie te versterken en uzelf op te voeden, zal ik u de definitie geven.

Volgens Dictionary.com betekent coaching “een vorm of proces van het onderrichten van een uitvoerder of een student in het leren en verbeteren”.

Wat dat betekent is, het varieert met je context.

Aan het begin wil ik het met u hebben over de betekenis van “praktijkcoaching” en hoe dat in uw coachingproces past. Dit losjesBusiness Coachingis zelden de primaire vorm of het primaire proces van coaching, of u nu een nieuwe zaak opzet, uw zaak bestudeert of opnieuw opzet, of de uwe op een nieuwe en opwindende manier opbouwt. Veel boeken en artikelen over bedrijfscoaching gaan niet veel in op dit kritieke onderdeel van het bedrijfsontwikkelingsproces. Wij doen dat wel en ik zal er later uitgebreid op ingaan.

Laten we nu even een moment nemen en kijken naar de algemeen aanvaarde definitie van coaching.

In zijn simpelste termen….

Coachen is….

Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik vermoed dat u op zijn minst bekend bent met de kernbegrippen van coaching. Dus, wat houdt coaching nu eigenlijk in? – Mijn ervaring is dat het uiteindelijk meer om het behandelen dan om het vertellen gaat, in die zin dat het er bij coaching bijna altijd om gaat dat je de manier waarop je dingen doet begint te veranderen, of eerder.

Laten we de definitie nu eens bekijken in enkele contexten waarin sportcoaching een cruciale rol speelt.

Toegespitst op het coachingsproces, definieer ik coaching als volgt: ….

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar ik vermoed dat u de volgende keer echt aan het werk zult zijn als deze beschrijvingen zijn geschreven en misschien vaak worden aangehaald door sportcoaches en zakenmensen.

Goede coaching is een coaching proces dat zich richt op…..

Jakkes, wat is dat? Ik zei dat coaching alleen van het coachingsproces is, dat het niet te verwarren is met een specifieke actie van de coach – maar het coachingsproces was en zal werken ongeacht de acties die de coach onderneemt!

Je hebt vast wel eens gehoord dat coachen een vaardigheid is die erg lijkt op elke vaardigheid die je zou kunnen hebben. Dit is zeer waar, maar ik zal het nog wat verder uitleggen.

De meeste van deze aspecten van coaching kunnen ons helpen in het proces om onze diepste doelen te bereiken.

encies die we hebben, waarom ze niet worden bereikt, als je weet welke gebieden dat zijn, wat je tegenhoudt en waarom je misschien vastzit in dat gebied, wat moet je veranderen om je huidige acties goed te maken, waarom zit je vast in dat gebied en kun je er niet uit komen, hoe kan deze persoon je helpen, wat zijn je onderbewuste overtuigingen die zich afspelen achter de schermen van je activiteiten en etc

Stel voor.

Ik zal u een aantal suggesties geven die zijn ontleend aan mijn eigen coaching en wat ik persoonlijk doe om mijn praktijken en programma’s zo effectief mogelijk te maken.

1. Blijf openstaan voor verandering

De meeste van die dingen die u doet kunnen zo worden opgezet dat u door het stellen van uw doelen al beter af bent op de lange termijn.

2. Onderzoek een tijdlang, om een totaalbeeld te krijgen van de situatie waarin u verkeert, te zien aan welke behoeften wordt voldaan en ervoor te zorgen dat u niet vasthoudt aan eerder ontwikkelde mechanismen om met een probleem om te gaan. Een van mijn cliënten gebruikte dit proces en vroeg om advies over zijn werk.

3. Verandering is mogelijk

Veel coaches en sommige sportcoaches maken gebruik van de bench marking techniek, een instrument dat wordt gebruikt om onder hoge druk situaties te doorlopen om de prestaties van het team of de speler te verbeteren en in het algemeen de reactiesnelheid en de noodzakelijke vaardigheid van het individu te verhogen.

4. Vraag advies en begeleiding aan iemand met ervaring op dit gebied

Hoe vaak heb je de hulp van een expert gezocht om beter te worden in wat je doet? Ik kan u garanderen dat wij dit in vele gevallen allemaal kunnen en dat komt omdat ik een speciale en zeer speciale coach heb gehad voor een expertise plezier te zoeken en innerlijke vrede in deze wereld. Ik vraag nergens om het is prima als je me wilt helpen maar ik weet dat ik alleen maar kan creëren en ik ben vrij met mezelf en sta open voor alles wat voor mij geschikt is om te creëren.

Lees meer:

Touringcar huren

Touringcarbedrijf