Car Wraps

Autobestickering

 

Stickertechnologie heeft een lange weg afgelegd. Een van de bekendste is de autobestickering, die al tientallen jaren bestaat.

De sticker was niet alleen een zeer doeltreffende reclamemethode, maar ook een zeer zichtbare. Omdat hij gemakkelijk aan te brengen en goed zichtbaar was, had hij een krachtig effect op de manier waarop automobilisten hun mede-Fifth Feders zagen.

Met de komst van de moderne technologie, kwam de auto sticker te zijn anima t uitsluiten van de weg – in plaats van bezittingen. Mensen konden je auto niet langer zien als slechts een ornament, in plaats van een verlengstuk van zichzelf.

Zoals we weten, is de autoplaatje niet langer gewoon een ornament. Tegenwoordig zijn het banners, antennestangen, raambekleding, vloermatten en, het meest dramatisch, car wraps.

De afgelopen jaren is car wrap steeds meer in de mode gekomen. Door het strippen van duizenden auto’s en motorfietsen elk jaar, is de car wrap net zo synoniem geworden met de Amerikaanse Droom als Marlboros met potentie.

Car wraps werden uitgevonden door radiopionier Overwegingen in de jaren 1940. Het speelde een belangrijke rol in de transformatie van de stereo industrie, omdat radiostabilisatie en luidheid op gespannen voet stonden met de monovriendelijke fixatie op volume.

Tegen de jaren 1950 begon de vinyl wrap de canvas wrap te vervangen in commerciĆ«le gelegenheden. Auto’s, zoals auto’s, werden fixeerbaar met wraparound films. Deze werkten goed voor tentoonstellingen en publieke optredens, als een manier om reclame te maken voor producten zonder het enorme budget dat nodig is voor Wordels, billboards, of dergelijke.

Hoewel de car wrap nog steeds hoofdzakelijk wordt gebruikt voor commerciƫle gelegenheden, met name in de VS, wordt het ook gebruikt voor persoonlijke redenen, zoals het etaleren van een huis en bedrijf.

Dus wat kun je doen met autostickers?

De meesten gaan ervan uit dat het formaat een verlengstuk van de auto zelf is. De bevestigingsmogelijkheid is in de vorm van een zelfklevende film die op de carrosserie van de auto wordt aangebracht. Een kaderelement wordt rond de omtrek van de folie bevestigd. Het effect is een Nederlandse raamsticker, waarbij de folie slechts is verlengd. Het type met vast element wordt stevig op zijn plaats gehouden door de weerbestendige lijm.

Voor wie een meer permanente methode zoekt, kan de folie worden verwarmd. Dit maakt het ontwerp meer permanent, en stijf permanent op die muur!

Welke manier u ook kiest om autostickers te gebruiken, er zijn alleen permanente methoden van aanbrengen. Deze opties omvatten hold-back, zelfklevende tegenhangers, water-slide, en zeefdrukken. Al deze methoden hebben de potentie om het uiterlijk van een auto aanzienlijk te veranderen.

Lees meer:

Reclameborden Nijmegen

Drukwerk Nijmegen